Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Σχέδιο δράσης από ΙΣΑ για συμβολή στην περίθαλψη των πυροπαθών

Σχέδιο δράσης από ΙΣΑ για συμβολή στην περίθαλψη των πυροπαθών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη και τη συμπαράστασή του σε όσους επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, προτίθεται να εκπονήσει Σχέδιο Δράσης, με στόχο την υποστήριξή τους και τη συμβολή στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εθελοντές γιατροί του Συλλόγου, οι οποίοι έχουν ειδικότητες σχετικές με αυτές που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εγκαυματιών (π.χ. πλαστικοί χειρουργοί) προτίθεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συνδράμοντας το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, που με αυταπάρνηση αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ είναι σε ετοιμότητα, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αποστολή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πληγέντων.

Επιπλέον, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες για τους πληγέντες, καθώς και το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για να διασφαλιστεί επάρκεια αίματος, το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις περιουσίες τους που έγιναν στάχτη μέσα σε μία νύχτα. Θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο Δράσης για τη Λοίμωξη από Ιό του Δυτικού Νείλου

Στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου …