Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνεργασία GENESIS Pharma και Alnylam Pharmaceuticals για την εμπορική διάθεση της πατισιράνης στη ΝΑ Ευρώπη

Συνεργασία GENESIS Pharma και Alnylam Pharmaceuticals για την εμπορική διάθεση της πατισιράνης στη ΝΑ Ευρώπη

Η Alnylam Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: ALNY), ηγέτιδα εταιρεία στους θεραπευτικούς παράγοντες RNAi, και η GENESIS Pharma, ηγέτιδα περιφερειακή εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσαν μία αποκλειστική συμφωνία για την εμπορική διάθεση της πατισιράνης, ενός πρώτου στην κατηγορία του θεραπευτικού παράγοντα RNAi, σε 12 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Μάλτα.

«Η συνεργασία μας με την GENESIS Pharma μάς επιτρέπει να επεκτείνουμε την πρόσβαση στην πατισιράνη σε ασθενείς που πάσχουν από κληρονομούμενη ATTR (hATTR) αμυλοείδωση σε περιοχές της Ευρώπης όπου η Alnylam δεν διαθέτει επί του παρόντος παρουσία», δήλωσε η Theresa Heggie, SVP και Επικεφαλής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Καναδά για την Alnylam Pharmaceuticals. «Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς σε αυτές τις χώρες έχουν επείγουσα ανάγκη για νέες θεραπευτικές επιλογές και, ως η μοναδική εταιρεία με θεραπευτικό παράγοντα RNAi που έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την GENESIS Pharma μέσω της οποίας θα καταστεί διαθέσιμη η πατισιράνη, καθώς και δυνητικές μελλοντικές θεραπείες, στους ασθενείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη νέα συνεργασία με την Alnylam για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε δύσκολους θεραπευτικούς τομείς, όπως οι σπάνιες, χρόνιες ασθένειες και οι ασθένειες που προκαλούν σοβαρή αναπηρία, οι καινοτόμες θεραπείες έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη στους ασθενείς και την κοινωνία. Η δική μας δέσμευση είναι να φέρνουμε τέτοιες καινοτομίες πιο κοντά στους ασθενείς και τους ιατρούς στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες που μετατρέπουν την καινοτόμο επιστήμη σε φάρμακα, όπως η Alnylam».

Η συμφωνία ανάμεσα στην Alnylam και την GENESIS Pharma αφορά στην πατισιράνη, η οποία εγκρίθηκε στην Ε.Ε. τον Αύγουστο του 2018 για τη θεραπεία της hATTR αμυλοείδωσης σε ενήλικες με πολυνευροπάθεια σταδίου 1 ή σταδίου 2.

Check Also

Συνεργασία GENESIS Pharma και Regeneron Pharmaceuticals για αποκλειστική διάθεση καινοτόμου ογκολογικού φαρμάκου

H GENESIS Pharma, βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρά και σπάνια …