Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνεργασία ΚΕΔΕ – Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την προαγωγή της στοματικής υγείας

Συνεργασία ΚΕΔΕ – Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την προαγωγή της στοματικής υγείας

Την πιθανότητα συνεργασίας για το σχεδιασμό προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας των πολιτών συζήτησαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Δεβλιώτης.

O κ. Δεβλιώτης τόνισε στον κ. Παπαστεργίου ότι η δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών κατά την οικονομική κρίση περιόρισε σημαντικά την πρόσβαση των Ελλήνων σε υπηρεσίες στοματικής υγείας. «Ένα μεγάλο μέρος τους ελληνικού πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τη φροντίδα του στόματός του, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του ακόμη και την ίδια του τη ζωή», σημείωσε ο κ. Δεβλιώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΕΟΟ σχεδιάζει δράσεις που θα αναδείξουν στο κοινό τη σημασία της στοματικής υγείας και της άρρηκτης σχέσης της με τη γενική υγεία.

«Θέλουμε να στείλουμε σε όλους το μήνυμα ότι η καλή υγεία ξεκινά από το στόμα και το να διατηρούν οι Έλληνες το στόμα τους υγιές είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διατήρηση της γενικής σωματικής τους υγείας» ανέφερε ο κ. Δεβλιώτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ θα σταθεί αρωγός στις δράσεις της ΕΟΟ και θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων οδοντίατρων για την έγκαιρη πρόληψη των νοσημάτων της στοματικής κοιλότητας που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των ασθενών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των οικονομικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και θα βάλει το δικό της λιθαράκι προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων που υποφέρουν από στοματικά νοσήματα και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες στοματικής υγείας».

Check Also

Σε εφαρμογή από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, η λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων, …