Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνάντηση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Συνάντηση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ευρεία συνάντηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για το θέμα της έλλειψης φαρμάκων που παρατηρείται στην αγορά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής του αρμόδιου Τμήματος και Διεύθυνσης του Οργανισμού, με εκπροσώπους όλων των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου.

Από πλευράς φαρμακαποθηκών συμμετείχαν οι κ.κ. Μαρκάκη Ειρήνη, Σκυλακάκης Θεόδωρος (ΠΣΦ) και κ. Γαλανόπουλος Ανδρέας (ΟΣΦΕ), ενώ από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κώστας Λουράντος.

Στην συνάντηση εκλήθησαν να παραστούν και φαρμακευτικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων αναφέρονται είτε σε έλλειψη είτε σε αδυναμία ανεύρεσης τους από τους ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμφωνήθηκε ότι η ορθολογική διάθεση των φαρμάκων θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι των φαρμακευτικών εταιρειών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, προκειμένου να μην θίγεται ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΦ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους, εκτιμώντας ότι με τη στενότερη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την υποστήριξη των λοιπών φορέων, θα εντοπιστούν τα όποια σημεία δημιουργούν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη φαρμακευτική πολιτική: Όσα συζητήθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με κεντρικό …