Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συμφωνία Κικίλια – ΠΕΙΚ για παραχώρηση έξτρα κλινών ΜΕΘ

Συμφωνία Κικίλια – ΠΕΙΚ για παραχώρηση έξτρα κλινών ΜΕΘ

Με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συμφώνησε με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για την παραχώρηση 38 κλινών ΜΕΘ – και, πιο συγκεκριμένα, 29 στην Αττική και 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η διάθεση των 38 κλινών ΜΕΘ έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι κάθε κλινική θα ενημερώνει καθημερινά το ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ που θα διαθέτει, ώστε αυτές να προσφέρονται για την κάλυψη των αναγκών ασθενών του ΕΟΠΥΥ, μέσω της λίστας διαχείρισης αιτημάτων που τηρείται στο ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη συντονισμού και υλοποίησης της διαδικασίας, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωσή του για τον προγραμματισμό της διακομιδής ενός περιστατικού σε ΜΕΘ συμβεβλημένης ιδιωτικής κλινικής.

Επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ σε κλίνες ΜΕΘ, δεν καταβάλλουν συμμετοχή στα νοσήλια και διαφορά νοσηλείας, αλλά και πως οι δαπάνες νοσηλείας για τις κλίνες ΜΕΘ αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα ορισθέντα στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας (ΕΚΠΥ).

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …