Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συγκρότηση ομάδας εργασίας Υπουργείου, ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ πρότεινε ο Ανδρέας Ξανθός

Συγκρότηση ομάδας εργασίας Υπουργείου, ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ πρότεινε ο Ανδρέας Ξανθός

Συνάντηση με το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) πραγματοποίησε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με σκοπό να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και τη συλλογική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ για τους γιατρούς ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Αν. Γενικός Γραμματέας για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Ο Υπουργός πρότεινε να συγκροτηθεί μια Ομάδα Εργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ, με αντικείμενο τη διαμόρφωση των όρων της συλλογικής σύμβασης και παρουσίασε το πλαίσιο για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, με βασικές παραμέτρους την ορθολογικότερη αξιοποίηση κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, τη δυνατότητα σε όλους του γιατρούς να συμβληθούν χωρίς να υπάρξει κανένας αποκλεισμός, τη διευκόλυνση της εισόδου νέων γιατρών στο σύστημα και τη συνεκτίμηση της χωρητικότητας του ΕΣΥ για τον προσδιορισμό των απαραίτητων επισκέψεων.

Σημειωτέον ότι, επίσης στις 16 Μαρτίου, υπογράφηκε από τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

528  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της επικράτειας.

74 για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές.

61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …