Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Εργασίας για τους Επικουρικούς στις Προνοιακές Μονάδες

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Εργασίας για τους Επικουρικούς στις Προνοιακές Μονάδες

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων επικουρικών υπαλλήλων, εκθέτοντας τα προβλήματα που υφίστανται και τείνουν να γιγαντωθούν στις Προνοιακές Μονάδες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις 350 επικουρικών υπαλλήλων. Η παράταση που δόθηκε είναι για ένα εξάμηνο. Η προκήρυξη που εκδίδεται δεν καλύπτει το Επικουρικό Προσωπικό που υπηρετεί πολλά χρόνια και αναμένεται η απόλυση των περισσοτέρων.
Οι παθογένειες στις προνοιακές μονάδες σχετίζονται, εκτός των άλλων, και με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Έχουν απομείνει 2.400 από τους 5.000 που υπήρχαν πριν την κρίση. Δεν υπάρχουν Οργανισμοί λειτουργίας. Κι όμως, αντί να προσληφθεί προσωπικό από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η παράταση των συμβάσεων των 350 Επικουρικών Υπαλλήλων που εργάζονται πολλά χρόνια είναι για ένα εξάμηνο. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των Επικουρικών για ένα εξάμηνο, και όχι έως την έκδοση των οριστικών πινάκων.
Η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ θα κρατήσει πάνω από ένα χρόνο. Ως εκ τούτου, η κατάσταση από 1η Ιουλίου 2020, που λήγει η παράταση, θα είναι μη διαχειρίσιμη.
Υπό δημοσίευση είναι ο διαγωνισμός που προβλέπει τη μοριοδότηση της εμπειρίας με 20 μόρια για 48 μήνες των υπηρετούντων επικουρικών. Τελικά, προκηρύσσονται 317 θέσεις, εκ των οποίων οι γενικές θέσεις είναι 157 και οι ειδικές θέσεις 160.
Οι περισσότεροι των 350 Επικουρικών που υπηρετούν σήμερα πάνω από πέντε χρόνια δεν έχουν πιθανότητα πρόσληψης!
Πάνω από 200 Επικουρικοί θα απολυθούν με την εν λόγω προκήρυξη, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι στις 160 ειδικές θέσεις. Επειδή προκηρύσσονται λιγότερες θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών θα μειωθεί περαιτέρω προσωπικό στην Πρόνοια».

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για το Επικουρικό προσωπικό και συνδικαλιστικά στελέχη της Πρόνοιας.

Όσοι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση καλύπτονται με Στάση Εργασίας 11:00 – 15:00.

Check Also

Απογευματινά χειρουργεία: Κινητοποιήσεις σήμερα από τους υγειονομικούς

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία …