Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει κλιμάκιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει κλιμάκιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας

Στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) θα συνεδριάσει τις μέρες 1-4 Φεβρουαρίου η Ομάδα Εργασίας για Εκπαιδευτικά Θέματα του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT – World Confederation for Physical Therapy).

Η συνάντηση της ομάδας εργασίας στην Αθήνα είναι η τελευταία (προηγήθηκαν οι συναντήσεις στο Βουκουρέστι, Αμβούργο και Δουβλίνο) πριν το General Meeting της ER-WCPT, το οποίο θα γίνει στο Δουβλίνο, τον Απρίλιο του 2018.

Η επιτροπή εργάζεται για την επεξεργασία προτάσεων που αφορούν την εκπαίδευση, τη μετεκπαίδευση, την εξειδίκευση κ.ά. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα των εργασιών της Ομάδας θα ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, και έχει θέσει στόχο την καλλιέργεια και την αναβάθμιση των σχέσεων με τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

Αποτελεί επιτυχία για τη χώρα μας η συμμετοχή εκπροσώπου μας στην επιτροπή, που έχει προταθεί από τον ΠΣΦ, του καθηγητή κου Νίκου Στριμπάκου.

Είναι ευκαιρία να έρθουν στην επικαιρότητα στη χώρα μας όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τόσο την εκπαίδευση στη Φυσικοθεραπεία, όσο και την άσκηση και αυτονομία του επαγγέλματος.

Ο ΠΣΦ έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για να νομοθετήσει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΠΣΦ και περιμένουμε τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίησή του. Το Ινστιτούτο θα αποτελέσει τη βάση και την αρχή για τη χάραξη μιας άλλης πολιτικής στη διά βίου εκπαίδευση και στην κατάρτιση των μελών μας ενώ, συγχρόνως, θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ, κος Πέτρος Λυμπερίδης. 

Την Ομάδα Εργασίας αποτελούν οι:

  1. Πρόεδρος: Esther-Mary D’Arcy, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Τμήματος της WCPT (ER-WCPT)
  2. Silke Gruber, Austria
  3. Nikolaos Strimpakos, Greece
  4. Helen French, Ireland
  5. Carmen Suarez, Spain
  6. Charlotte Häger, Sweden
  7. Γενικός Γραμματέας ER-WCPT: David Gorria, Belgium

Check Also

Παραχώρηση έκτασης του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσιου Α’» για κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής …