Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Στα 800 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, το 2018

Στα 800 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, το 2018

Σε συνάντησή τους την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, καθόρισαν το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των εισφορών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για το 2018.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας:

«Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) απέδωσαν για πρώτη φορά το 2017 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το 100% των εισφορών που εισέπραξαν για λογαριασμό του, οι οποίες ανήλθαν σε 4,77 δισ. ευρώ.
Στο 100% θα αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018, οι οποίες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κοινωνικό προϋπολογισμό θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. ευρώ.
Η θετική πορεία των οικονομικών του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η πλεονασματική λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α. και η απόδοση του 100% των εισφορών που εισπράττονται για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι καθοριστικής σημασίας στην πολιτική υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας που υλοποιεί η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά, τα ειδικού καθεστώτος και τις διευθύνσεις των υγειονομικών περιφερειών από 143,4 εκατ. ευρώ το 2015 αυξήθηκε σε 576,3 εκατ. ευρώ το 2016 και σε 744,7 εκατ. ευρώ το 2017. Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το δημόσιο σύστημα υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ το 2018.»

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …