Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Στα όριά του το νοσοκομείο Λευκάδας

Στα όριά του το νοσοκομείο Λευκάδας

Για πλήρη εγκατάλειψη του νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο εγκαινιάστηκε προεκλογικά από τον πρώην πρωθυπουργό, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα υπάρχει μόνο μία αναισθησιολόγος η οποία λείπει με αναρρωτική άδεια. Μέχρι τις εκλογές, η διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ φρόντιζε να καλύπτει τις ανάγκες με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων για να καλύπτουν το χειρουργικό τομέα.

«Μετά τις εκλογές εξαφανίστηκε ο Διοικητής. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει πια κανέναν Αναισθησιολόγο. Δεν γίνονται ούτε οι επείγουσες διασωληνώσεις σε έκτακτα περιστατικά», τονίζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, την ίδια ώρα που το νησί δέχεται μεγάλη εισροή τουριστών. «Σε 120 κλίνες που διαθέτει το νέο Νοσοκομείο υπηρετούν 212 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών 110 μόνο στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Νεφρολόγος έμεινε μόνο ένας καθώς ο δεύτερος επικουρικός έφυγε, με αποτέλεσμα από πέντε ημέρες που δούλευε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τώρα είναι ανοικτή μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα και δεν εξυπηρετεί νέα περιστατικά», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Προκήρυξη 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία – Έρχεται προκήρυξη και για ειδικευμένους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε …