Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Σε παράλληλο σύμπαν ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε παράλληλο σύμπαν ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζουν να εκθειάζουν την Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, ενώ παράλληλα οι τραγικές εικόνες από τις γειτονικές μας χώρες πολύ δύσκολα θα διαγραφούν από τη μνήμη της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στην τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ανέφερε ότι, αν δεν λαμβάναμε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, οι θάνατοι στη χώρα μας θα ξεπερνούσαν τους 13.000.

Την ίδια ώρα, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 84% των πολιτών επιδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι οι θετικές απόψεις για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, θα περίμενες ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει μία αξιοπρεπή στάση, η οποία να… εφάπτεται έστω της πραγματικότητας και να δείχνει ένα υγιέστερο αντιπολιτευτικό μέλλον. Αντ’ αυτού, 80 βουλευτές του, μεταξύ των οποίων και η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατέθεσαν εκτενέστατη ερώτηση για τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση της πανδημίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν, μάλιστα, ότι δεν δικαιολογείται η έπαρση που δείχνει η κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ στην ελεγχόμενη πορεία της υγειονομικής κρίσης συνέβαλαν κατά πολύ και οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που ενίσχυσαν σημαντικά το ΕΣΥ.

Οι βασικές κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν έργα που ο ίδιος «δρομολόγησε» και «προκήρυξε», αλλά δεν υλοποιήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Οι υπόλοιπες, αφορούν χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που αναδείχθηκαν εντονότερα την περίοδο της κρίσης. Το θέμα, όμως, είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η αξιωματική αντιπολίτευση ηθελημένα αγνοεί το δικό της μερίδιο ευθύνης. Όσα προκηρύχτηκαν και δρομολογήθηκαν, θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δρούσε έγκαιρα και όχι υπό την πίεση των επερχόμενων εκλογών. Όσα χρονίως ταλαιπωρούν το ΕΣΥ, θα μπορούσαν επίσης να επιλυθούν ή έστω να βελτιωθούν κατά τη διάρκεια της δικής του πενταετούς διακυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα κέρδιζε πολλά, αν η ίδια δεν έδειχνε την έπαρση για την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση. Αν έβγαινε απλά να πει, «Έγιναν κάποια λάθη, λογικό σε τόσο μεγάλες και αναπάντεχες κρίσεις, αλλά τα καταφέρατε. Να ξέρετε όμως ότι θα μας βρείτε μπροστά σας αν δεν συνεχίσετε το έργο ενίσχυσης του ΕΣΥ». Απλό, ειλικρινές και αξιοπρεπές.

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος την Κυριακή 31 Μαΐου

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …