Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ρεκόρ συμμετοχής εκλογέων στον ΙΣΘ, λόγω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Ρεκόρ συμμετοχής εκλογέων στον ΙΣΘ, λόγω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στις 21 και 22 Οκτωβρίου, ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Νίτσας, υπενθύμισε ότι, για πρώτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Όσοι, δε, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ψηφίσουν σε συμβατική κάλπη, θα πρέπει να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία του ΙΣΘ (Πλατεία Αριστοτέλους 4).

«Για μία ακόμη φορά, ο ΙΣΘ καινοτομεί. Είναι ο πρώτος επιστημονικός φορέας που διενεργεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία με ρεκόρ συμμετοχής εκλογέων», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η πλειονότητα έχει επιλέξει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης και ανώνυμης μίξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων, ενώ δίνει μεγαλύτερη ευελιξία αφού το μέλος μπορεί να ψηφίσει από οπουδήποτε, κάνοντας χρήση μόνο του πιστοποιημένου κινητού του τηλεφώνου.

«Η συμμετοχή των συναδέλφων, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι ίδιοι για την προτίμηση τους στην ηλεκτρονική κάλπη, είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε εκλογική αναμέτρηση του ΙΣΘ, κι αυτό ακριβώς το γεγονός αποδεικνύει την ανάγκη των γιατρών, στην Ελλάδα του 2018, να ακουστούν και να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους για ένα καλύτερο σύστημα υγείας με τον γιατρό πρωταγωνιστή στη συγκεκριμένη προσπάθεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ, κ. Δημήτρης Τσάμης.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το «Ζευς», το οποίο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίζεται διαχειριστικά από έμπειρα στελέχη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 08:00, έως τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στις 20:00. Αντίστοιχα, η συμβατική κάλπη στα Γραφεία της Πλατείας Αριστοτέλους θα είναι ανοιχτή από τις 08.0 0έως και τις 20:00 και τις 2 αυτές ημέρες.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όσοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι τις 12/10/2018,

Ειδικότερα, τα μέλη που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, θα λάβουν σχετικό μήνυμα SMS στον πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, μέχρι το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, με αποστολέα “ISTH”, που θα περιλαμβάνει τον σύνδεσμο (link) της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και ένα κωδικό ψηφοφορίας.

Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν παραλάβει κάποιος το παραπάνω μήνυμα, μπορεί να επικοινωνεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με τον ΙΣΘ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση elections-isth@auth.gr ή μέσω τηλέφωνου στο 2310-994000.

Check Also

Συνάντηση του προέδρου ΠΙΣ Α. Εξαδάκτυλου με τον Αρχιεπίσκοπο για προώθηση των μεταμοσχεύσεων

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού …