Αρχική / Επικαιρότητα / Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά την τελευταία εβδομάδα – Έρχονται νέα μέτρα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά την τελευταία εβδομάδα – Έρχονται νέα μέτρα

Δραματική αύξηση σε νέα κρούσματα σε παιδιά καταγράφουν οι ειδικοί του Yπουργείου Υγείας, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη σύνταξη νέων σχετικών οδηγιών, σύμφωνα με το ethnos.gr. Οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί: Μέσα σε μία εβδομάδα, κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά – περίπου το 1/4 από την αρχή της πανδημίας.

Η διαπίστωση αυτής της ραγδαίας αύξησης νέων μολύνσεων σε παιδιά μέχρι 17 ετών ανησύχησε τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας διότι, καθώς τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά, κάτι τέτοιο αποτελεί στοιχείο ότι η επιδημία στη χώρα κινείται ανεξέλεγκτα.

Όπως σημειώνεται στο ethnos.gr, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συζητηθούν οι νέες οδηγίες που πρέπει να δοθούν στα σχολεία, στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε μαθητή. Βασικός προβληματισμός είναι κατά πόσον θα πρέπει τελικά, σ’ αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα τού εν λόγω μαθητή.

Βασικός στόχος της συνεδρίασης των ειδικών θα είναι ο προσδιορισμός εκ νέου των ημερών που θα πρέπει να μένει σε καραντίνα ένα παιδί, ακόμα κι αν δεν παρουσιάζει συμπτώματα, καθώς οι ασυμπτωματικοί μπορούν να μεταδώσουν εξίσου τον ιό, ειδικότερα τα παιδιά.

Στο τραπέζι των ειδικών θα βρεθεί, επίσης, και το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, για να συζητηθεί το αν αυτοί θα πρέπει να κλείσουν το επόμενο διάστημα στις κόκκινες ζώνες, κυρίως επειδή πρόκειται για παιδιά σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Ο κύριος προβληματισμός των ειδικών είναι κατά πόσον ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες δυσκολίες στις οικογένειες με μικρά παιδιά, ειδικά αν και οι δύο γονείς εργάζονται.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, μέσα σε 7 ημέρες (27 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου) καταγράφηκαν επισήμως από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά – ένας αριθμός εξαιρετικά υψηλός, δεδομένου ότι, ενώ από τις 24 Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 3.088 κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών, τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα!

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα σε παιδιά αντιστοιχούν στο 7,8% των συνολικά καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, από 2.379 συνολικά κρούσματα σε παιδιά από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, φτάσαμε τα 3.088 την τελευταία εβδομάδα.

Check Also

Ευρωπαϊκή ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας – Έμπρακτη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Η Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG Reform) της ΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για …