Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΦΣ: 16 – 31 Ιανουαρίου οι εξετάσεις πιστοποίησης φαρμακοποιών για διενέργεια εμβολιασμών

ΠΦΣ: 16 – 31 Ιανουαρίου οι εξετάσεις πιστοποίησης φαρμακοποιών για διενέργεια εμβολιασμών

Ξεκίνησε χτες, 17 Ιανουαρίου, η διαδικασία των εξετάσεων της Πιστοποίησης των Φαρμακοποιών για τη Διενέργεια Εποχικού Εμβολιασμού και τη Χορήγηση Αντιτετανικού Ορού, όπως προβλέπεται στην Υπ. Απ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ.

Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, μία εβδομάδα περίπου μετά από την εξέταση.

Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα εξετάσεων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, τόνισε πώς «η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποτελεί την επίσημα θεσμοθετημένη επιβεβαίωση του επιστημονικού ρόλου του Φαρμακοποιού. Είναι η πρώτη φορά που μια από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθημερινά στους πολίτες στα φαρμακεία μας αναγνωρίζεται, θεσμοθετείται και πιστοποιείται».

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής, και ειδικά  τον Καθηγητή Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Χρήστο Λιονή, με την επιστημονική του ομάδα», κατέληξε ο κ. Βαλτάς.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη φαρμακευτική πολιτική: Όσα συζητήθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με κεντρικό …