Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΣΦ: Δραματική έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία

ΠΣΦ: Δραματική έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, δραματικές είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 247 οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών στα Νοσοκομεία της Α’ ΥΠΕ Αττικής, παραμένουν κενές οι 67!

Ακόμη πιο έντονες είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία της περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μετά από αρκετά χρόνια ορισμένες προσλήψεις, ενώ απουσιάζουν πλήρως οι φυσικοθεραπευτές από τις ομάδες επαγγελματιών Υγείας, οι οποίες θα στελεχώνουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

«’Όταν οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης επενδύουν στη Φυσικοθεραπεία (και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυξάνεται ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην υποδοχή των μυοσκελετικών περιστατικών, στην αξιολόγηση και κατάταξη του επείγοντος, καθώς και στη Γερμανία, όπου αυξάνονται τα κονδύλια για τη Φυσικοθεραπεία), εδώ συζητάμε για τα αυτονόητα, την κάλυψη δηλαδή των κενών οργανικών θέσεων. Οφείλω να αναφέρω την τεράστια έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και, βέβαια, τη ‘’ρατσιστική’’ αντιμετώπιση των φυσικοθεραπευτών που έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ζητάμε, λοιπόν, τα αυτονόητα: την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, τη θεσμοθέτηση του ρόλου του Φυσικοθεραπευτή στα ΤΟΜΥ και, τέλος, την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που αποτελεί, σύμφωνα και με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ‘’δίκαιο αίτημα” (https://www.youtube.com/watch?v=Nn2VVbZyzk4).

Πρέπει οι Φυσικοθεραπευτές να προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στη χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό», δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Check Also

ΠΙΣ: Ατελέσφορη πρακτική τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία

Ο ΠΙΣ, ήδη από την πρόσφατη Γενική του Συνέλευση, έχει λάβει θέση στο ζήτημα που …