Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη Κικίλια στο Ιπποκράτειο και στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη Κικίλια στο Ιπποκράτειο και στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Πρωτοχρονιά ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο περιηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, τη μοναδική σε νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. στη Β. Ελλάδα, και στην Α’ Νεογνολογική Κλινική, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα των νεογνικών προβλημάτων, πλην των καρδιοχειρουργικών. Ακολούθως, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Α’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και τη Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία είναι η κλινική που έχει αναπτύξει το πρόγραμμα Home Care για χρόνιους ασθενείς με αναπηρίες, το μοναδικό στην Ελλάδα στον παιδιατρικό χώρο.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τη Διοικήτρια του νοσοκομείου και τους Διευθυντές των κλινικών που επισκέφθηκε, για το έργο που επιτελείται, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συνομίλησε και με εφημερεύοντες ιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, νοσηλευόμενα παιδιά και συγγενείς τους, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους, ενώ μέσω της συχνότητας ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα που βρίσκονταν σε υπηρεσία την πρώτη μέρα του έτους.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, κάνοντας ειδική αναφορά στα πληρώματα των ασθενοφόρων και τους διασώστες που δίνουν καθημερινά τη μάχη στους δρόμους. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι θα φροντίσει να επιβραβευτούν εντός του 2020.

Επανέλαβε, τέλος, τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τα στελέχη εκείνα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, τα οποία, αν και δεν είχαν βάρδια τις ώρες της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική το περασμένο καλοκαίρι, προσέτρεξαν, βοήθησαν και έσωσαν κόσμο.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …