Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ): Πώς μπορούμε να εγγραφούμε

Προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ): Πώς μπορούμε να εγγραφούμε

Μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ προωθεί τη χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Με τη χρήση του ΦΑΥ, οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν δαπάνες υπηρεσιών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ και είναι καταγεγραμμένες στα Πληροφοριακά Συστήματά του.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΦΑΥ και των στοιχείων που παρέχει προς τους ασφαλισμένους, τίθεται σε λειτουργία μια νέα υπηρεσία πιστοποίησης του ασφαλισμένου, που πλέον θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα προμηθευτεί τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), δηλαδή εάν επιθυμεί να τα λαμβάνει (όπως σήμερα) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς του που θα συμμετέχουν στη διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ.

Στόχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι, μέσω του ΦΑΥ, να προσφέρονται περισσότερες υπηρεσίες και πληροφορίες, όπως ο προγραμματισμός ραντεβού για την προμήθεια ΦΥΚ από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία αιτήσεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) για τη χορήγηση ΦΥΚ, κ.α. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό ΦΑΥ, καθώς αυτός αποτελεί ένα εργαλείο που επιπρόσθετα βοηθά τόσο τον ΕΟΠΥΥ, όσο και τον ασφαλισμένο να εντοπίζει τυχόν χρεώσεις που έγιναν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει για αυτές. Η διαδικασία της χρήσης του είναι απλή.

Συγκεκριμένα, μέσω του ΦΑΥ, ο κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα “αυτοελέγχου” για τυχόν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

  • Οδηγίες για εγγραφή στον ΦΑΥ

Μετά από κάθε συναλλαγή σε οποιανδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ, προεγγράφεστε αυτόματα στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας. Κατόπιν, μπορείτε να δημιουργήσετε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (Κωδικός Χρήστη και Συνθηματικό) από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας – https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson) και αυτόματα να συνδεθείτε στον ΦΑΥ (https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml).

Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν πρόσφατα επισκεφθεί οποιαδήποτε ΠΕ.ΔΙ., μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet και τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου τους στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας – https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson) και θα λάβουν μοναδικό κωδικό εγγραφής.

Στη συνέχεια, όταν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε οποιονδήποτε ιατρό, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, ή σε ΠΕ.ΔΙ., με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο και τον μοναδικό κωδικό εγγραφής, ενεργοποιούν την υπηρεσία του ΦΑΥ.

Check Also

Σε δημόσια διαβούλευση το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου …