Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Προς περαιτέρω φτωχοποίηση οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με τις νέες συμβάσεις

Προς περαιτέρω φτωχοποίηση οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με τις νέες συμβάσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, μετά την ανακοίνωση των νέων συμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δημοσιεύοντας σχετικό δελτίο Τύπου:

«Το σχέδιο των νέων συμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, στην παρουσία του στο τελευταίο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, προβλέπει αύξηση κατά 60% -100% των επισκέψεων (για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα) και μείωση κατά 25% των αμοιβών, σε ένα διεθνές περιβάλλον αμοιβών εργασίας ιατρικού δυναμικού, με μισθούς που κυμαίνονται από 5.000 – 15.000 μηνιαίως.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχονται ισχυρά κίνητρα ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας μαζικής ιατρικής μετανάστευσης.

Το λειτουργικό ανελαστικό κόστος των ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και οι υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές δεν απασχολούν τους φιλόδοξους σχεδιαστές της νέας ΠΦΥ. Η εξίσωση ενός δημοσιοϋπαλληλικού πλαισίου χωρίς κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα παράγει ένα εξάμβλωμα υποβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα αντιταχθούμε σθεναρά.

Παρότι δεν κληθήκαμε ούτε συμμετείχαμε σε καμία διαπραγμάτευση, οι θέσεις και οι κόκκινες γραμμές της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι γνωστές ( http://eni-eopyy.gr/?p=2844 ) και δεν έχουν αλλάξει». 

Τέλος, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΠΙΣ και τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους να αντισταθούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του ιατρικού έργου και να αρνηθούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Παράλληλα, καλεί τους συμβεβλημένους ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε να δυναμώσει η σφαίρα επιρροής των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών τους αιτημάτων.

Check Also

Συνάντηση του προέδρου ΠΙΣ Α. Εξαδάκτυλου με τον Αρχιεπίσκοπο για προώθηση των μεταμοσχεύσεων

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού …