Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Προς εύρεση «κοινού εδάφους» συνεργασίας η πρώτη συνάντηση PIF και νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

Προς εύρεση «κοινού εδάφους» συνεργασίας η πρώτη συνάντηση PIF και νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

Το PhRMA Innovation Forum πραγματοποίησε την Τρίτη, 30 Ιουλίου, την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, εγκαινιάζοντας το θεσμικό διάλογο με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η συζήτηση αφορούσε την οριοθέτηση ενός βασικού πλαισίου αξόνων και στρατηγικών, και την εγκατάσταση ενός κοινού εδάφους αρχών και αξιών συνεχούς και ειλικρινούς συνεργασίας και επικοινωνίας, με γνώμονα την πολιτική υγείας και φαρμάκου στην Ελλάδα, και πρόταγμα τον Έλληνα ασθενή και πολίτη.

Σεβόμενοι τον θεσμικό διάλογο και τα σημαντικά επόμενα βήματα που αυτός θα ακολουθήσει, στην παρούσα φάση συντασσόμαστε με τη θέση της πολιτείας για σταδιακή και κλιμακούμενη εύρεση από κοινού λύσεων. Τα οξέα αλλά και τα χρόνια προβλήματα του χώρου της Υγείας και του φαρμάκου είναι πολλά, και για την επίλυσή τους απαιτείται συνέπεια, σοβαρότητα και εμπιστοσύνη – παράμετροι που ήταν διακριτές και κυρίαρχες σε όλη την ειλικρινή και αποδοτική συζήτηση που διεξήχθη με την ηγεσία του Υπουργείου.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …