Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την απορριπτική απόφαση του Εφετείου κατά Πολάκη

ΠΟΕΔΗΝ: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την απορριπτική απόφαση του Εφετείου κατά Πολάκη

Σε απάντηση δημοσιευμάτων, αλλά και αναρτήσεων του κυρίου Πολάκη, αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος τού ως άνω τέως Υφυπουργού για όσα συκοφαντικά και υβριστικά κατέγραψε σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα εξής:

1. Η απόφαση του Εφετείου σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον κύριο Πολάκη. Αντιθέτως, η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί της άσκησης αγωγής εξώδικη πρόσκληση προς τον κύριο Πολάκη, με την οποία θα τον καλούσαμε να προβεί σε ανάκληση των όσων συκοφαντικών και υβριστικών είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ.

2. Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση όχι απλώς δεν διαμορφώνει νομολογία, όπως έσπευσαν μερικές εκ των εφημερίδων να επικαλεστούν, αλλά αντιθέτως έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς την ήδη διαμορφωθείσα από τα ανώτατα δικαστήρια νομολογία, αναφορικά με τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και στο Facebook.
Έτσι, έχει κριθεί νομολογιακά ότι καταχώριση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) κειμένου με δυσφημιστικά γεγονότα και ανακοίνωση από τηλεοράσεως δυσφημιστικών γεγονότων δεν θεωρούνται τύπος ή έντυπο, αφού το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν αποτελούν τυπογραφία, ούτε θεωρούνται μηχανικά μέσα πολλαπλασιασμού χειρογράφων [ΑΠ 197/2017, ΑΠ 726/2010, ΑΠ 1030/2009, ΑΠ 345/2002, ΑΠ 136/2000]. 

3. Με το δεδομένο αυτό, εύλογα αναρωτιέται κανείς, τι ήταν αυτό που οδήγησε το Δικαστήριο σε μία τέτοια καταφανώς εσφαλμένη απόφαση, όταν αποφάσεις του Αρείου Πάγου, και μάλιστα με ειδική και συγκεκριμένη αιτιολογία, έχουν κρίνει το αντίθετο. Συμβουλεύουμε, συνεπώς, τον κύριο τέως Υφυπουργό να μη σπεύδει να πανηγυρίσει, αφού στην πραγματικότητα η υπόθεση εις βάρος του σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει.
Αντιθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης αυτής, ο οποίος και θα κρίνει τελικώς εάν η δικαιοσύνη αποφασίζει ala carte ή εάν όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτο απογευματινό χειρουργείο την Τρίτη 12/3, στο «Παπαγεωργίου»

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και τους …