Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Οι Υγειονομικές Αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κρούσματα γρίπης!

ΠΟΕΔΗΝ: Οι Υγειονομικές Αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κρούσματα γρίπης!

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε φόρμα στα Νοσοκομεία, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται καθημερινά και στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών με διαγνωσμένη γρίπη στις κλινικές, στις ΜΕΘ, καθώς και οι θάνατοι από διαγνωσμένη γρίπη.

«Τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τελείως πλασματικά, καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης.

Το 70% των παθολογικών-πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγο κλινικές οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.

Το RAPID TEST πολλά νοσοκομεία δεν το κάνουν, είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο. Επιπλέον, μοριακός έλεγχος δεν γίνεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60€ στον κάθε ασθενή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για του λόγου το αληθές, στη συνέχεια παρατίθενται από την ΠΟΕΔΗΝ σχετικά παραδείγματα, όπως π.χ. το νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου, το Σισμανόγλειο, τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Άρτας, Λαμίας, καθώς και το νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης αναγκάζει ασθενείς να μην αντιμετωπίζουν έγκαιρα τη γρίπη. Εμφανίζονται δύο με τρεις ημέρες μετά στα Επείγοντα των νοσοκομείων με σοβαρά συμπτώματα. Στα επείγοντα των Νοσοκομείων συνωστίζονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί, ενώ δεν υπάρχουν μάσκες να μοιρασθούν σε ασθενείς και συνοδούς.

Στις Κλινικές των νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο. 8κλινοι θάλαμοι γεμάτοι, γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία, χωρίς να υπάρχουν μάσκες για προφύλαξη. Γι’ αυτό θερίζει η γρίπη», περιγράφει η ανακοίνωση.

«Πώς είναι σε θέση οι Υγειονομικές Αρχές της χώρας μας να προσδιορίσουν το μέγεθος των κρουσμάτων και των θανάτων από τη γρίπη, όταν δεν γίνεται ο απαραίτητος μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, όπως ζητάει το ΚΕΕΛΠΝΟ;», αναρωτιούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη περί απουσίας του ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Κ.Ο. του …