Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Εγκαίνια… με το ζόρι στο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΠΟΕΔΗΝ: Εγκαίνια… με το ζόρι στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Η ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε το χάος που δημιουργήθηκε προκειμένου να εγκαινιαστεί το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, με τους ασθενείς να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και το ίδιο το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε στις 12 Μαΐου το Νοσοκομείο της Λευκάδας. Ασφαλώς και θα πρέπει να κατασκευάζονται νέα Νοσοκομεία. Βελτιώνονται έτσι οι υποδομές νοσηλείας των ασθενών. Τα Νοσοκομεία, όμως, δεν είναι μόνο η ξενοδοχειακή υποδομή. Είναι κυρίως η στελέχωση και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Και εδώ η Κυβέρνηση “μπάζει”.

Στη Λευκάδα ζήσαμε άλλο ένα σόου του διδύμου Τσίπρα- Πολάκη… Κήρυξαν το Νοσοκομείο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μόνο σε ακραία φαινόμενα επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

Σταμάτησαν για τα εγκαίνια τη λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες, και οι ασθενείς διακομίζονται σε Νοσοκομεία των όμορων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα, μέχρι και τις 14 Μαΐου εκδόθηκε εντολή να μη μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες.

Ο ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού Νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί. Για τα εγκαίνια, έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές 7 ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις, που τους μετέφεραν στο νέο Νοσοκομείο, παρά την άρνηση του Διευθυντή γιατρού της Παθολογικής Κλινικής, αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια. Για να κάνουν οι ασθενείς εργαστηριακές εξετάσεις, μεταφέρονται στο παλαιό Νοσοκομείο.

… Δεν φθάνει να λειτουργεί το Νοσοκομείο σε νέο κτήριο, χρειάζονται προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Με αφορμή τα παραπάνω, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία, την Πέμπτη 15 Μαΐου. Στις 09:00 θα υπάρξει συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Check Also

Απογευματινά χειρουργεία: Κινητοποιήσεις σήμερα από τους υγειονομικούς

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία …