Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Πλούσια εθελοντική δράση της MSD για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Πλούσια εθελοντική δράση της MSD για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Το πνεύμα και οι ενέργειες εθελοντισμού είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους εργαζομένους της MSD, με αποτέλεσμα να μεταφράζεται σε πράξεις, υπό το γενικό όραμα της εταιρείας στην Ελλάδα, με τίτλο “Engaging Society to make a difference for better life”.

Κάθε μήνα, η ομάδα εθελοντισμού της MSD, με τη βοήθεια των εργαζομένων της εταιρείας, στηρίζει έναν ή περισσότερους Οργανισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντικές ενέργειες του πρώτου τριμήνου του 2018 αφορούσαν σε:

  • Δημιουργικό εργαστήρι για την ΕΛΕΠΑΠ και ΠΕΚΑΜΕΑ, στο πλαίσιο του οποίου οι άνθρωποι της MSD έφτιαξαν πασχαλινά δώρα, τα οποία διέθεσαν μετά οι Οργανισμοί προς πώληση.
  • Φιλοξενία bazaar των Οργανισμών ΕΛΕΠΑΠ, ΠΕΚΑΜΕΑ και «Χαμόγελο του Παιδιού», στη διάρκεια των οποίων οι εργαζόμενοι αγόρασαν τα πασχαλινά τους δώρα.
  • Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών βρεφικής φροντίδας για τα Χωριά SOS.
  • Συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Ορφανοτροφείου του Βόλου.
  • Εθελοντική εργασία στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η ενέργεια αφορούσε την παροχή εθελοντικής εργασίας στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο περίπου 60 παιδιά και οι συνοδοί τους, αλλά και στις δομές φιλοξενίας της οργάνωσης στον Βόλο και τα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, στην τελευταία δράση εργάστηκαν περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της MSD. Η ιδέα να προσφέρει συνολικά το συγκεκριμένο τμήμα της MSD εθελοντική εργασία «γεννήθηκε» το 2017, οπότε και συμπληρώθηκαν 10 χρόνια προσφοράς της εταιρείας στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκέντρωσης ωρών εθελοντικής εργασίας με τη συνδρομή, εκτός των εργαζομένων της MSD, και επαγγελματιών Υγείας που «αγκάλιασαν» την ιδέα και πρόσθεσαν μέσω σχετικών δράσεων επιπλέον χρόνο εθελοντικής εργασίας. Έτσι ο συνολικός αριθμός ωρών ανήλθε τελικά στις 250, οι οποίες και προσφέρθηκαν ως χρόνος εθελοντικής εργασίας στις δομές φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας MSD συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε εθελοντικές δράσεις, οι οποίες και κορυφώνονται την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου.

Check Also

«Με έγκαιρη διάγνωση έχεις τον χρόνο»: Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου

«Με έγκαιρη διάγνωση έχεις τον χρόνο», είναι ο τίτλος της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού …