Αρχική / Επικαιρότητα / Πιερρακάκης: 13032 – Έτοιμος ο νέος αριθμός για τον περιορισμό χρόνου όταν ανοίξει το λιανεμπόριο

Πιερρακάκης: 13032 – Έτοιμος ο νέος αριθμός για τον περιορισμό χρόνου όταν ανοίξει το λιανεμπόριο

Είναι έτοιμη η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου, στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm. O πενταψήφιος υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο, αλλά από εκεί και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί, θα φανεί στην πορεία, καθώς θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική και σε όλη την χώρα.

Ως προς τους εμβολιασμούς, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι «έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτήν την εβδομάδα θα περάσουμε τα 1 εκατ. εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις, έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους 30.0000 εμβολιασμούς την ημέρα. Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο». Οι δε βεβαιώσεις εμβολιασμού αποτελούν εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού, όπως επανέλαβε ο Υπουργός. «Για παράδειγμα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Κι αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό», εξήγησε.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …