Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Πενιχρή ενίσχυση του κωδικού Φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ για το 2019, διαμαρτύρεται ο ΠΣΦ

Πενιχρή ενίσχυση του κωδικού Φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ για το 2019, διαμαρτύρεται ο ΠΣΦ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, την οποία κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διαμαρτύρεται για την πολύ μικρή ενίσχυση του κωδικού φυσικοθεραπείας για το έτος 2019, η οποία ανήλθε τελικά μόλις στα 3.000.000 ευρώ.

Ο ΠΣΦ υπενθυμίζει ότι, κατά τη συνάντηση του συντονιστικού των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Υπουργό Υγείας, στις 11 Ιουνίου, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποί του, ο κ. Ξανθός κατέστησε σαφές δημόσια ότι, από την πρόσθετη ενίσχυση των 30.000.000 ευρώ, θα ενισχυθεί και ο κωδικός των φυσικοθεραπευτών, καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι την ενίσχυση των 9.000.000 ευρώ, που είχε ήδη δοθεί, απορρόφησαν οι λοιποί πάροχοι ΠΦΥ, πλην φυσικοθεραπευτών.

Μάλιστα, επειδή η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ (πρόεδρος και αντιπρόεδρος) αποσαφήνισε ότι η κατανομή των 30.000.000 ευρώ θα προσδιοριστεί με κριτήριο την υπέρβαση του κάθε κωδικού για το 2018 και την ποσοστιαία αναλογία τής κάθε παροχής επί του συνόλου των επιτρεπτών δαπανών, ο ΠΣΦ ανέμενε σαφώς μεγαλύτερη ενίσχυση. Γι’ αυτόν τον λόγο τότε, στην επιστολή που είχε στείλει ο ΠΣΦ, υπολόγιζε ότι η ενίσχυση δεν έπρεπε να είναι λιγότερη των 6.000.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επιλεκτικής αμνησίας κάποιων κύκλων, που θεωρούν ότι οι φυσικοθεραπευτές δεν έπρεπε να ενισχυθούν, παρόλη τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Υγείας και καθώς είναι γεγονός ότι αδικήθηκαν κατάφωρα από την τελική κατανομή.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπέρβαση του κωδικού φυσικοθεραπείας το 2018 είναι συνολικά της τάξης των 30.000.000 ευρώ (υποβαλλόμενη δαπάνη 98.000.000 ευρώ και επιτρεπτή 68.000.000 ευρώ), δηλαδή 40%.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΦ διεκδικεί την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία και για την Φυσικοθεραπεία στο ύψος των πραγματικών αναγκών των ασφαλισμένων, τόσο από την παρούσα, όσο και από την επόμενη κυβέρνηση.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …