Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / «Παρών» για ΚΕΕΛΠΝΟ και PHILOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

«Παρών» για ΚΕΕΛΠΝΟ και PHILOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και συντονιστής του προγράμματος, κ. Άγης Τερζίδης, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της ηπειρωτικής χώρας, στα οποία δραστηριοποιείται το πρόγραμμα PHILOS.

Ο κ. Τερζίδης επισκέφθηκε στις αρχές τις εβδομάδας το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου, καθώς και τα κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας και στην Κάτω Μηλιά Πιερίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες επισκέψεις στα κέντρα φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, των Διαβατών, αλλά και των Λαγκαδικίων, ενώ το επιτελείο του PHILOS συνδιοργάνωσε με το Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου ημερίδα, με θέμα «Διαπολιτισμική Νοσηλευτική: Διαχείριση προσφύγων στο Νοσοκομείο» (https://bit.ly/2JXoA0r).

Οι συγκεκριμένες ενέργειες στοχεύουν στον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που υλοποιεί το PHILOS και εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της δεύτερης φάσης του προγράμματος, όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες που είτε διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, είτε απευθύνονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Με αφορμή τον θάνατο του παιδιού στο κέντρο φιλοξενίας Θήβας, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Για μια ακόμη φορά, επισημαίνουμε τον προβληματισμό μας για τις κακές συνθήκες υγιεινής λόγω του συγχρωτισμού που προκαλείται από τις αυξημένες προσφυγικές ροές. Η σημερινή ημέρα, σε συνδυασμό με το τραγικό συμβάν, είναι η αιτία να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά το έργο μας».

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …