Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Πάνω από 100 δισ. ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας

Πάνω από 100 δισ. ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας

Με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων από τον χώρο της Υγείας, του Τουρισμού και του Επιχειρείν της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου ημερίδα για τον ελληνικό Τουρισμό Υγείας της χώρα μας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο Huffington Center, στο Λος Άντζελες.

Η αμερικανική Πόλη των Αγγέλων αποτελεί τον έκτο σταθμό των συγκεκριμένων διοργανώσεων, μετά τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο των ΗΠΑ, το Μόντρεαλ του Καναδά, και τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έχει 60%-90% χαμηλότερη δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης και μικρότερες λίστες αναμονής, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε o Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Γρηγόρης Καραχάλιος.

Για τη φετινή χρονιά αναμένεται ρεκόρ αφίξεων (περισσότεροι από 32 εκατομμύρια τουρίστες), σύμφωνα με τον κ. Τζιάλλα, πολλοί από τους οποίους κατευθύνονται σε ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Πελοπόννησος. Όπως σημείωσε, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας, καθώς και στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας μας, έχοντας δεσμευθεί 25 εκατομμύρια ευρώ προς αξιοποίηση από Δήμους που έχουν πιστοποιημένες ιαματικές πηγές.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας. Η χώρα μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών Υγείας, το καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό και ο πλούτος των ιαματικών μας πηγών, σε συνδυασμό με τις άριστες ξενοδοχειακές υποδομές. Ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς του Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παρουσιάζει ρυθμό αύξησης 15%-25%, με περίπου 35 εκατομμύρια διασυνοριακούς χρήστες των υπηρεσιών Υγείας να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3.800 – 6.000 δολάρια ανά ιατρική επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που σχετίζονται με ιατρικές υπηρεσίες, διασυνοριακές και τοπικές μετακινήσεις, ενδονοσοκομειακή παραμονή και καταλύματα.

Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού Ιατρικού Τουρισμού είναι κρίσιμη για την επιτυχία της εθνικής στρατηγικής. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά τόσο με παρεμβάσεις μας στην κεντρική διοίκηση στο εσωτερικό, όσο και με παρουσιάσεις των δυνατοτήτων της χώρας μας στο εξωτερικό. Θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να θεμελιώσουμε συνεργασίες για να πετύχουμε το στόχο μας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών.

Στη συνέχεια, επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι πολίτες των άλλων χωρών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέμβαση ζευγαριών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες επιστήμονες.

Επόμενος σταθμός είναι το νησί του Ιπποκράτη, η Κως, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, στις 23-24 Ιουνίου.

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …