Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ο Θεόδωρος Τρύφων στο Bloomberg για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Ο Θεόδωρος Τρύφων στο Bloomberg για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • Είναι οικονομική «αυτοκτονία» να μη χρησιμοποιούμε τα φάρμακα που παράγουμε. Οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουν ποιοτικά φάρμακα με χαμηλό κόστος, ωστόσο τα φάρμακα αυτά δεν χρησιμοποιούνται στο επίπεδο που θα έπρεπε.
  • Οι Έλληνες παραγωγοί φαρμάκου μπορούν να παράγουν φάρμακα και να καλύψουν το 60% της εγχώριας αγοράς φαρμάκου, ενώ τώρα κατέχουν μόνο το 23% της αγοράς.
  • Αν και κανείς δεν αποτρέπει τους Έλληνες γιατρούς από το να συνταγογραφούν ελληνικά φάρμακα, η συνταγογράφηση στρέφεται σε πιο γνωστές και πιο ακριβές εισαγόμενες δραστικές ουσίες. Το σύστημα υγείας ουσιαστικά «ευνοεί» τα πιο ακριβά φάρμακα.
  • Η Ελλάδα διαθέτει 27 μονάδες παραγωγής φαρμάκων και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας μετά τα πετρελαιοειδή.
  • Οι εγχώριοι παραγωγοί εξάγουν φάρμακα αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, κυρίως σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Τη συνέντευξη του κ. Τρύφων στο Bloomberg, καθώς και το ρεπορτάζ του δικτύου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με τίτλο “Greece’s Locally Made Drugs May Offer Cure for Excess Spending” («Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να προσφέρει θεραπεία για την υπέρβαση δαπανών») μπορεί κανείς να τα διαβάσει στον σύνδεσμο: www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-31/greece-s-locally-made-drugs-may-offer-cure-for-excess-spending

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Εφαρμόζονται συγκεκριμένα πρωτόκολλα στη συνταγογράφηση για εννέα παθήσεις

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εφαρμογή «κλειδωμένων» θεραπευτικών πρωτοκόλλων ανά ασθένεια, με πρόβλεψη για χορήγηση …