Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ο Αθανάσιος Θεοχάρης νέος πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ. Όσα είπε ο Β. Κοντοζαμάνης στη Βουλή.

Ο Αθανάσιος Θεοχάρης νέος πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ. Όσα είπε ο Β. Κοντοζαμάνης στη Βουλή.

Συνεδρίασε χτες, 14 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διατύπωση γνώμης, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου από τον Υπουργό Υγείας, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κ. Αθανασίου Θεοχάρη».

Στην εισήγησή του στην Επιτροπή, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε:

«Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Έχει την αρμοδιότητα για τον διυπουργικό συντονισμό, τον σχεδιασμό, την προώθηση και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής κατά των εξαρτήσεων, με δράσεις για τη μείωση της βλάβης, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας, με την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στην ηγεσία του Οργανισμού, επιδιώκει την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο, όπως η μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Στόχος είναι οι 8.500 περίπου ωφελούμενοι των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ να υποστηριχθούν στη θεραπεία, κοινωνική προστασία, και να ικανοποιηθούν και άλλες ανάγκες τους που δεν είχαν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν.

Ειδικότερα, με τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό του φορέα επιδιώκεται, πέραν των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται σε ωφελούμενους, η ένταξη στα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ περισσοτέρων συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης και θεραπείας. Απώτερος στόχος, η διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου δράσεων στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, το οποίο θα αντιμετωπίζει στοχευμένα την αυξημένη ζήτηση παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

Ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με σημαντική διαδρομή, εμπειρία και δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας, είναι το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Για τον λόγο αυτόν, ο Υπουργός Υγείας ζητά τη διατύπωση θετικής γνώμης για το διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ».

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …