Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Hellas PHARM 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Hellas PHARM 2018

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή συνέδρων και χορηγών στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, το οποίο διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Helexpo Maroussi.

Τη διοργάνωση επισκέφτηκαν 2.944 σύνεδροι και στήριξαν 140 χορηγοί. «Ο στόχος του συνεδρίου επετεύχθη. Οι εισηγήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματός του έδωσαν αφορμή για προβληματισμό και συνέβαλαν στο να παρουσιαστούν απόψεις και γνώμες που θα βοηθήσουν τον φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του. Και όλα αυτά, με το βλέμμα στραμμένο στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που διαγράφονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Το συνεδριακό πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, εναρμονισμένα με τις ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης του σύγχρονου φαρμακοποιού. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ευρωπαίοι και Έλληνες φαρμακοποιοί συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη για τα φαρμακεία.
  • Δόθηκαν απαντήσεις στο ερώτημα «Τι θα πρέπει να προσέχουν και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν, για την ανάπτυξη του φαρμακείου τους, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα;».
  • Παρουσιάστηκαν θέματα όπως ο εμβολιασμός των ενηλίκων και ο ρόλος του φαρμακείου κοινότητας, η φαρμακοεπιδημιολογία του εμβολίου του HPV και ο ρόλος του φαρμακείου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η φαρμακοεπιδημιολογία στην εργαστηριακή πρακτική και η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της διαχείρισης και της συμμόρφωσης στη φαρμακοθεραπεία.

Ακόμα, το πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Την 5η Ημερίδα της ΕΕΟΦ «διά χειρός φαρμακοποιού», με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής, καθώς και Εργαστήριο Πρακτικής, όπου παρασκευάστηκαν γαληνικά σκευάσματα.
  • Την «1η Πανελλήνια συνάντηση εργασίας των υπαλλήλων των Διανεμητικών Λογαριασμών των Φαρμακευτικών Συλλόγων», όπου έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ετέθησαν βασικά ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση, που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία των φαρμακευτικών συλλόγων και των διανεμητικών λογαριασμών.
  • Την εκδήλωση των Φαρμακοποιών του Κόσμου «20 χρόνια δράσης και προσφοράς», κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των ΦτΚ κ. Θωμάς Μπαμπάλης παρουσίασε το έργο τους και ακολούθησαν οι βραβεύσεις φορέων και ανθρώπων που στάθηκαν αρωγοί στο έργο των ΦτΚ.
  • Ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες.
  • Την παρουσίαση του βιβλίου «Εφαρμοσμένη φαρμακευτική φροντίδα, η πρώτη και μοναδική έκδοση για τη ρεαλιστική εφαρμογή της σύγχρονης φαρμακευτικής φροντίδας στο φαρμακείο», των κ.κ. Μανώλη Μιτάκη, Πέτρου Κασαρτζιάν και Νικόλαου Βελτρά.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απονομή των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς για την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων καινοτομιών και πρακτικών στην αγορά των φαρμακείων για το 2018. Πιο συγκεκριμένα, 7 κατηγορίες βραβείων, 2 βραβεία (platinum & gold) σε κάθε κατηγορία και 14 νικητές.

Φέτος, για πρώτη φορά, απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία: Το βραβείο Επιστήμης στον καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Χρήστο Λιονή, και το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Μεγάλος Χορηγός: FREZYDERM

Check Also

2.532 επισκέπτες στο «Hellas PHARM 2023»

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, βοηθοί φαρμακοποιών και φοιτητές Φαρμακευτικής έδωσαν το «παρών» στο φαρμακευτικό …