Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Οι τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκαν στη Βουλή

Οι τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκαν στη Βουλή

Στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 17 Ιανουαρίου, σχετικά με Συνέργειες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, ψηφίστηκε και η ενταγμένη σε αυτό τροπολογία του Υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία αυτή αφορά σε όλους τους επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν σε δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα με χρηματοδότηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ εν προκειμένω), και παρατείνει τη θητεία τους, που έληγε στις αρχές του 2019, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2019. Με τη νομοθετική αυτή παρέμβαση, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροί αυτοί.

Επίσης, με βουλευτική τροπολογία του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκη, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, λύνεται το νομικό πρόβλημα που είχε προκύψει, λόγω ειδικού καθεστώτος, με την καταβολή των αναδρομικών στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους) του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη. Έτσι αποκαταστάθηκε έμπρακτα μια προφανής αδικία εις βάρος των ιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …