Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / «Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί» τονίζουν οι φαρμακοποιοί

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί» τονίζουν οι φαρμακοποιοί

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την αμφίσημη, όπως την χαρακτηρίζει, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους.

Ο ΠΦΣ καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. «Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα  παρέμβαση  Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού. Η  Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την  πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς και με αποφασιστικό τρόπο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την  ακύρωση  της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών. Στο ζήτημα της  Δημόσιας  Υγείας  δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …