Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Οικογενειακός γιατρός: «Το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας» λέει η ΝΔ

Οικογενειακός γιατρός: «Το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας» λέει η ΝΔ

Για το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας κάνουν λόγο ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας, αναφερόμενοι στο θεσμό του Οικογενειακού γιατρού. Να θυμίσουμε ότι από 1η Αυγούστου, τέθηκαν σε ισχύ οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Οικογενειακούς Ιατρούς (ειδικότητες Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής), ενώ παράλληλα καταγγέλθηκαν οι 1950 συμβάσεις με ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη Οικογενειακών γιατρών, καθώς ο αριθμός των μέχρι τώρα συμβεβλημένων είναι ανεπαρκέστατος για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

«Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας, αλλά και με μια από τις πιο δραματικές αποτυχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βρίσκονται από 1η Αυγούστου εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς πολίτες σε όλη τη χώρα.

Η πολυδιαφημισμένη -αλλά πολυδάπανη, παντελώς πρόχειρη και αποσπασματική- “νέα” Πρωτοβάθμια Υγεία που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας, μετά το φιάσκο με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, περνά τώρα στο επόμενο στάδιο: Με ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ, κατήγγειλε χθες τις 1950 συμβάσεις με ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν ανελλιπώς τους ασφαλισμένους, και έθεσε σε ισχύ πλέον νέες συμβάσεις με τους αόρατους οικογενειακούς γιατρούς της “μεταρρύθμισης”, προκαλώντας υγειονομικό χάος στη χώρα και σκορπίζοντας ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Check Also

Σε δημόσια διαβούλευση το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου …