Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Οδοντιατρική ημερίδα στη Σάμο

Οδοντιατρική ημερίδα στη Σάμο

Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο οδοντιατρική ημερίδα, με θέμα «Προσθετική και Στοματολογία, δύο τομείς της Οδοντιατρικής στα χέρια του Γενικού Οδοντιάτρου», στο ξενοδοχείο Samos Hotel (Σοφούλη 11).

Η καθολική διάρκεια της ημερίδας θα είναι 10:00 με 14:00 και θα είναι χωρισμένη σε τέσσερα 45λεπτα, τα οποία θα διεξαχθούν εναλλάξ: Στοματολογία – Προσθετική – Στοματολογία – Προσθετική, με συζήτηση στο τέλος κάθε ενότητας.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προάγει την οδοντιατρική επιστήμη και να βελτιώσει το επίπεδο της οδοντιατρικής περίθαλψης και της στοματικής υγείας σε ένα νησί της παραμεθορίου με μεγάλο πληθυσμό.

Όσον αφορά την Προσθετική, θα παρουσιαστούν από τον κ. Κοντακιώτη Γιώργο   (Συνεργάτη Προσθετικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργό Οδοντίατρο) σύγχρονα ολοκεραμικά συστήματα και νεότερα δεδομένα με κλινικά περιστατικά, προσθετική επί εμφυτευμάτων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσει ο γενικός οδοντίατρος να αξιοποιήσει τη σύγχρονη προσθετική στο έπακρο και να προσφέρει στους ασθενείς του ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Στη θεματική ενότητα της Στοματολογίας θα γίνει αναφορά από την κα Γεωργακοπούλου Ελένη (Στοματολόγο – Οδοντίατρο) σε στοματολογικά θέματα που απασχολούν τον οδοντίατρο στην καθημερινότητα. Η στοματολογία αποτελεί μέγιστη υπηρεσία υγείας για τον ασθενή, γιατί είναι ο μόνος αποδεκτός διεθνώς τρόπος έγκαιρου εντοπισμού κλινικά ύποπτων βλαβών στη στοματική κοιλότητα (καρκινικές, προκαρκινικές βλάβες).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  1. 00-10.45

Οδηγός Στοματολογικής Εξέτασης – φυσιολογικές Ανατομικές Μεταβολές – Συχνά στοματολογικά προβλήματα.

  1. 00-11.45

Σύγχρονα ολοκεραμικά συστήματα, σχέδια θεραπείας, οδοντικές παρασκευές αποτύπωση, μεταβατικές αποκαταστάσεις.

  1. 00-12.45

Νοσήματα του στόματος δυνητικά απειλητικά για τη ζωή του ασθενούς.

(καρκίνος και προκαρκινικές βλάβες – λοιμώξεις – οστεονέκρωση των γνάθων – αιματολογικά νοσήματα)

  1. 00-13.45

Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις στην αισθητική ζώνη – Σχέδια θεραπείας σε Συγγενείς Διαταραχές πλαγίων – Προσθετική επί εμφυτευμάτων (κλινικά περιστατικά)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
14.00-16.00
Προσθετική επί εμφυτευμάτων
(Κόστος συμμετοχής πρακτικού 60 ευρώ)

Check Also

Ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου περί κλινικών περιστατικών στη σύγχρονη καθημερινή πράξη

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Intermed, διοργανώνει στις 13 Μαΐου …