Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΟΔΙΠΥ: Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία συστήνει το Υπουργείο

ΟΔΙΠΥ: Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία συστήνει το Υπουργείο

Στη σύσταση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) προχωράει άμεσα το Υπουργείο Υγείας. Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι η σύσταση του Οργανισμού αποτελεί μία εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, αφού έρχεται να καλύψει με επάρκεια ένα μεγάλο κενό στην πιστοποίηση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Σκοπός του ΟΔΙΠΥ θα είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα της υγείας για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΔΙΠΥ θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, θα συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, θα αναπτύσσει διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, θα υποστηρίζει τους παρόχους υγείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων, θα εγγυάται τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης και θα ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …