Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ξεπέρασαν τους θανάτους στην Κίνα οι θάνατοι στον υπόλοιπο κόσμο – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Ξεπέρασαν τους θανάτους στην Κίνα οι θάνατοι στον υπόλοιπο κόσμο – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Στην Κίνα, ο συνολικός αριθμός θανάτων αναφέρεται σε περισσότερους από 3.200 ασθενείς με σημαντική υποκαταγραφή, ενώ στην Ιταλία όπου η καταγραφή ήταν εκτενής, ήδη οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

Από τις 16 Μαρτίου και μετά, για πρώτη φορά στην πορεία αυτής της πανδημίας, οι θάνατοι που καταγράφονται εκτός Κίνας είναι περισσότεροι από εκείνους που καταγράφηκαν εντός Κίνας.

Στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη 44.672 ασθενών-επιβεβαιωμένων περιπτώσεων της νόσου, η νόσος κατέληξε σε θάνατο περίπου στο 2% των περιπτώσεων.

Οι άνθρωποι άνω των 70 ετών με πνευμονία είχαν πιθανότητα να πεθάνουν 8%, ενώ οι άνω των 80 ετών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από την νόσο, που έφτανε το 15%.

«Παρόμοια και η εικόνα που βλέπουμε στην Ελλάδα με την πάροδο των ημερών. Τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορούν κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες», ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πολύ πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο υψηλός πυρετός σχετιζόταν μεν με εμφάνιση αναπνευστικής ανεπάρκειας, αλλά με μικρότερη πιθανότητα θανάτου. «Άρα, ο πυρετός δείχνει να αποτελεί μια σημαντική γραμμή άμυνας γι’ αυτό τον ιό», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας, επαναλαμβάνοντας ότι στη συντριπτική πλειονότητα των νοσούντων θα είναι μία ήπια νόσος. Στους ανθρώπους χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, η θνητότητα παραμένει κάτω του 1%, ενώ σε αυτούς με υποκείμενα νοσήματα είναι μέχρι και 10 φορές ψηλότερη.

Το κύριο κλινικό σύμπτωμα που δείχνει εξέλιξη προς σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια στα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα περιστατικά της νόσου είναι η εμφάνιση δύσπνοιας.

Check Also

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου …