Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ξανά σε 24ωρης λειτουργία το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ξανά σε 24ωρης λειτουργία το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τίθεται από σήμερα ξανά σε εφαρμογή η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, του οποίου η πλήρης λειτουργία είχε σταματήσει τον περασμένο Ιούνιο, θα εφημερεύει τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο. Επιλύεται έτσι ένα τεράστιο θέμα για την κοινωνία των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και πραγματοποίησαν σύσκεψη με το προσωπικό του, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, ο Δήμαρχος Μεγάρων και τοπικοί φορείς.

«Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο που θέλουμε να στηρίξουμε, και γι’ αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας στην περιοχή.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας, και ειδικά επί 24ώρου βάσεως, καλύπτοντας το Θριάσιο Nοσοκομείο τις ημέρες που δεν εφημερεύει, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Γι’ αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί που ασκούν το λειτούργημά τους, θα μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε να παρέχει υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά το πέρας της επίσκεψης.

Ο δε κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει και βεβαίως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα».

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …