Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Ν. Παπαευσταθίου: Σκέψεις μετατροπής του ΝΙΜΤΣ σε αποκλειστικά non covid νοσοκομείο, για να αδειάσουν κλίνες covid και ΜΕΘ

Ν. Παπαευσταθίου: Σκέψεις μετατροπής του ΝΙΜΤΣ σε αποκλειστικά non covid νοσοκομείο, για να αδειάσουν κλίνες covid και ΜΕΘ

Στο επίπεδο “κόκκινο” βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και το σχέδιο αναδιάταξης δυνάμεων του ΕΣΥ σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και στις ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών covid δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής, με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται.

Στο “Σωτηρία” χθες υπήρχε μόλις ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ covid, το ίδιο και στον “Ευαγγελισμό”, ενώ στο “Αττικόν” η σημερινή εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάνουν λόγο για “επικίνδυνη” εφημερία.

Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει τη μετατροπή κλινικών, απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου, έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.

Στην Αττική οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 340 και καθημερινά αυξάνονται, με τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική να μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, εξετάζεται η μετατροπή του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid Νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία περιστατικών covid.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …