Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Νίκος Χαρδαλιάς: Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Και αυτή η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν σε καλά επίπεδα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό και θα πρέπει μέρα με τη μέρα να προσαρμοζόμαστε στη νέα καθημερινότητά μας.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι από αύριο επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά, ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης, όπου επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 2 τετραγωνικά ωφέλιμης επιφάνειας. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανά τραπέζι είναι τα 6 άτομα, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Αύριο αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά τον έλεγχο στις πτήσεις που φτάνουν στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες αφίχθηκαν 15 πτήσεις με 1310 άτομα και όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν ήταν αρνητικά.

Check Also

ΠΦΣ: Η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το μέτρο της απαγόρευσης των …