Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Έτοιμο μεν, αλλά…

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Έτοιμο μεν, αλλά…

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο, αλλά δεν λειτουργεί, γιατί σταμάτησαν τα συνοδά έργα λόγω γραφειοκρατίας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω γραφειοκρατίας, από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, 280 κλινών, που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δεν λειτουργεί, επειδή ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου (δρόμοι, αποχέτευση).

Τα έργα αυτά ξεκίνησαν αρχές του 2019, και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου (2013). Τα συνεργεία έχουν τώρα σταματήσει τις εργασίες των συνοδών έργων, γιατί βρέθηκαν αρχαία.

Είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό ένα Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό και να μην αξιοποιείται από το Σύστημα Υγείας.

Το παλιό Νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα δεν διαθέτει ΜΕΘ, ΜΑΦ και μαγνητικό τομογράφο. Ο αξονικός τομογράφος είναι κλειστός νύκτα τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστός απόγευμα και νύκτα, όντας σε κακή κτηριακή κατάσταση».

«Φυσικά, για να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο σε πλήρη ανάπτυξη, χρειάζεται γενναία πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας τέλος την κυβέρνηση να συντονίσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης των συνοδών έργων που κρατάνε κλειστό το νέο Νοσοκομείο.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …