Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: «Πολιτική μας βούληση είναι τα πολύ δύσκολα περιστατικά να υπηρετηθούν από γονιδιακές θεραπείες εδώ, στη χώρα μας»

Κικίλιας: «Πολιτική μας βούληση είναι τα πολύ δύσκολα περιστατικά να υπηρετηθούν από γονιδιακές θεραπείες εδώ, στη χώρα μας»

Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Είμαι μέλος της οικογένειάς σας, αφού είμαι κι εγώ με πολύ μεγάλο καμάρι εθελοντής δότης μυελού των οστών. Σας συγχαίρω για τις προσπάθειές σας.
  • Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει χτιστεί πρωτίστως για να υπηρετεί αυτούς οι οποίοι δεν έχουν, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν, αυτούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση. Για όλον αυτό τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις.
  • Πιο πάνω από όλους είναι αυτοί οι μικροί ήρωες. Αυτά τα γλυκά παιδιά και οι οικογένειές τους, που ξαφνικά βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι δυστυχίας και αγωνίας, και που με αυταπάρνηση οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι στα νοσοκομεία Παίδων, κάνουν γι’ αυτούς το καλύτερο δυνατό.
  • Αυτό το κομμάτι του νοσοκομείου και αυτή η μονάδα, με την αγάπη και την επιμέλεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, έχει προφανώς μια άλλου είδους παρέμβαση. Έχει χρώματα που τα αγαπάνε τα παιδιά, έχει χαμογελαστούς ανθρώπους, έχει εξαιρετικού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και τέμνεται πλέον με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τις γονιδιακές θεραπείες. Όταν τρέχει η τεχνολογία της Υγείας μπροστά, ακολουθούν όλες οι εξελίξεις. Τα ποσοστά που έχετε επιτύχει στο νοσοκομείο με την αρωγή της ΕΛΠΙΔΑΣ, είναι συγκλονιστικά, είναι εξαιρετικά.
  • Πολιτική μας βούληση είναι αυτά τα πολύ δύσκολα περιστατικά να μπορέσουν να υπηρετηθούν μέσα από τις γονιδιακές θεραπείες, εδώ, στη χώρα μας. Να υπάρχει τεχνογνωσία, στήριξη, πιστοποίηση, σωστή μέθοδος και πόροι, έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της, ακόμα και σε νόσους οι οποίες δεν έχουν μεγάλο επιπολασμό. Δεν είναι εφικτό πάντα. Ειδικά, βγαίνοντας από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία, κυρία Βαρδινογιάννη, και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό.
  • Σε ό,τι αναλογεί στο Υπουργείο Υγείας, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ταγμένοι να τους υπηρετούμε και να τους στηρίζουμε. Κλείνοντας, για μία ακόμη φορά, να πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες σας.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …