Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: Ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης περί νέου κορονοϊού

Κικίλιας: Ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης περί νέου κορονοϊού

Για την προετοιμασία της χώρας για τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και η εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Ελένη Σπετσιώτη.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα Υπουργείου Υγείας, ΕΟΔΥ και ΕΚΑΒ, περιγράφοντας αναλυτικά τις δράσεις στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και τον σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει, μέσα από επαναλαμβανόμενες ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία αναφοράς, για την περίπτωση κρούσματος από τον νέο κορονοϊό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνεχή επικοινωνία του Υπουργείου, τόσο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ECDC, όσο και με την Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε μια επιστημονική παρουσίαση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και την πορεία του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά επιστημονικά μέτρα που έχουν λάβει οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, χαρακτηρίζοντας σημαντική την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην προετοιμασία που γίνεται και στο έργο των επιστημόνων.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …