Αρχική / Επικαιρότητα / Και τρίτος θάνατος στην Κίνα από τον μυστηριώδη κοροναϊό

Και τρίτος θάνατος στην Κίνα από τον μυστηριώδη κοροναϊό

Και τρίτο θάνατο ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας από τον μυστηριώδη κοροναϊό που εμφανίστηκε τελευταία στη χώρα. Τα νέα κρούσματα αγγίζουν σχεδόν τα 140, εντείνοντας την ανησυχία εν όψει και των μαζικών μετακινήσεων στη χώρα για το κινεζικό νέο σεληνιακό έτος.

Ο νέος αυτός κοροναϊός είναι παρόμοιος με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ) και πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας. Βάσει των δεδομένων των υγειονομικών αρχών της χώρας, στη Βουχάν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 198 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των τριών θανατηφόρων. 170 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 25 αναφέρονται ως θεραπευμένοι.

Δύο κρούσματα του συγκεκριμένου κοροναϊού έχουν καταγραφεί στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία. Ωστόσο, και στις τρεις περιπτώσεις, πρόκειται για ανθρώπους που είτε είναι από τη Βουχάν, είτε την έχουν επισκεφθεί.

Το εν λόγω φαινόμενο θυμίζει την περίπτωση της επιδημίας Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ) από το 2002 έως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε εξαπλώθηκε από την Κίνα σε 37 χώρες και στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους.

Στο παρόν στάδιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θεωρεί το νέο στέλεχος εξίσου φονικό με εκείνο που προκαλεί το ΣΟΑΣ. Ωστόσο, η σχετική έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν έχουν εξεταστεί ακόμα όλες οι παράμετροι που αφορούν στη μετάδοση του συγκεκριμένου κοροναΐού.

Check Also

Συμμετοχή Δρ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HEALTH-IQ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συμμετείχε σήμερα στην επίσημη παρουσίαση του …