Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ι.Σ.Α.: «Οι αποφάσεις του Π.Ι.Σ. βλάπτουν σοβαρά τους γιατρούς της Αθήνας»

Ι.Σ.Α.: «Οι αποφάσεις του Π.Ι.Σ. βλάπτουν σοβαρά τους γιατρούς της Αθήνας»

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ι.Σ.Α. συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α. και των εκλεκτόρων του στον Π.Ι.Σ. με κεντρικό θέμα την επαγγελματική επιβίωση των γιατρών, η οποία τίθεται εν αμφιβόλω με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου για την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων. Ειδικότερα επισημάνθηκε η προσπάθεια, που διαπνέει το σύνολο των προτεινομένων διατάξεων, για αποδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων και των ιατρών-μελών τους, αλλά και των επαγγελματικών ενώσεων και των Επιστημονικών Εταιρειών, μέσα από μία καταφανή προσπάθεια του Π.Ι.Σ. να καταστεί «…μοναδικός ρυθμιστής των πάντων, μοναδικός συνομιλητής και χειροκροτητής των πολιτειακών αρχών…».

Ειδικότερα επισημάνθηκαν τέσσερα κρίσιμα ζητήματα:

  • Είναι η πρώτη φορά που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, αποκλείεται από τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκφράσει και να παλέψει για τα δίκαια αιτήματα των ιατρών της Αθήνας.
  • Ο Ι.Σ.Α. δεν συμμετέχει πλέον στις συζητήσεις στη Βουλή, όπου μέχρι τώρα παρίστατο μαζί με τον Π.Ι.Σ., προασπιζόμενος τα δικαιώματα των μελών του και ισχυροποιώντας την εκπροσώπηση του ιατρικού σώματος απέναντι στην εκτελεστική εξουσία.
  • Για πρώτη φορά προβλέπεται ότι η επικοινωνία του Ι.Σ.Α. με τους Φορείς θα γίνεται μέσω του Π.Ι.Σ.! «Πρόκειται για μια παράλογη και προσβλητική για τους ιατρούς της Αθήνας διαδικασία που έχει αποτέλεσμα να πρέπει να μεσολαβήσουν μήνες προκειμένου να απαντηθούν ακόμα και απλά ερωτήματα που έθεσαν μέλη του Ι.Σ.Α.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  • Οι ιατροί της Αθήνας, ενώ αντιπροσωπεύουν το 40% του ιατρικού σώματος της χώρας, έχουν μόλις το 8% στην εκπροσώπηση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. Το ζήτημα της αναλογικότητας είναι το πρώτο πράγμα που θα ανέμενε κανείς μία δημοκρατική αρχή και μία αριστερή κυβέρνηση να επιδιώξει, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης. Ωστόσο, οι επίμαχες διατάξεις δεν τροποποιούνται.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Ι.Σ.Α. ζητά την τροποποίηση της διάταξης αυτής, διαφορετικά θα διεκδικήσει την καταβολή εισφορών στον Π.Ι.Σ. ανάλογα με το ποσοστό εκπροσώπησής του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα προασπίσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των ιατρών της Αθήνας, των ιατρών που εκπροσωπεί, εκδίδοντας και επιδίδοντας για τα βασικά ζητήματα στα οποία παραμένει αμετακίνητος κοινό ψήφισμα, το οποίο θα επιδώσει στο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Σήμερα, 30 Αυγούστου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του Ι.Σ.Α.

«Μεταρρύθμιση χωρίς τη συναίνεση του ιατρικού κόσμου είναι καταδικασμένη να αποτύχει», καταλήγει ο Ι.Σ.Α.

Check Also

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου …