Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θεόδωρος Τρύφων: «Το clawback είναι παράνομο και στραγγαλίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία»

Θεόδωρος Τρύφων: «Το clawback είναι παράνομο και στραγγαλίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία»

Τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας παρουσίασε ο Πρόεδρός της, Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο του Economist. Σύμφωνα με τον κ. Τρύφων, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη 4% και πάνω, η χώρα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο τις επενδύσεις, τη στόχευση σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τις γρήγορες αλλαγές σε μια σειρά από τομείς όπως η φορολογία και η γραφειοκρατία.

Ο κ. Τρύφων τόνισε ότι η Ελλάδα έχει βιομηχανία, με ατμομηχανή τη φαρμακοβιομηχανία, η οποία πραγματοποιεί εξαγωγές σε 85 χώρες, συμβάλλει στο εθνικό ΑΕΠ με 2,8 δισ. ευρώ ετησίως και απασχολεί 53.000 εργαζόμενους. Έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη προώθησης συνεργασιών της φαρμακοβιομηχανίας με τα πανεπιστήμια αλλά και στα αντικίνητρα που συναντούν οι επιχειρηματίες στην ελληνική αγορά, με πιο σημαντικό την υψηλή φορολογία.

«Να πληρώνει η φαρμακοβιομηχανία αυτό που της αναλογεί»,  υπογράμμισε ο κ. Τρύφων και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο clawback, προτείνοντας να υπάρχει σύνδεσή του με επενδύσεις. Όπως τόνισε, πρέπει να υπάρχει μια 3ετής συμφωνία με τη βιομηχανία, καθώς το clawback ως προς το ύψος και τον τρόπο που εφαρμόζεται είναι «παράνομο – στραγγαλίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Check Also

Γεωργιάδης στην κοπή πίτας ΕΟΦ: Κρίσιμη η ταχύτητα στις εγκρίσεις φαρμάκων για τη θετική λίστα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση της κοπής πίτας …