Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θεμελιώδης η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τις επιδημίες

Θεμελιώδης η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τις επιδημίες

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Μαρτίου, η επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας για την ιλαρά, την οποία διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας για την επιδημία ιλαράς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την πρώτη να έχει γίνει στην Αθήνα (6.2.2018), σε συνεργασία με το Γ.Ν. «Ο Ευαγγελισμός» και τη δεύτερη στον Πειραιά (21.2.2018), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν».

Η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών Υγείας, διοικητικών παραγόντων στον τομέα Υγείας, φοιτητών ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών κ.ά., καθώς και το πλήθος ερωτήσεων προς τους ομιλητές ανέδειξαν την ανάγκη και το αίτημα των επαγγελματιών Υγείας για συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Kοινή, άλλωστε, ήταν η διαπίστωση της επιτακτικής ανάγκης για αποτελεσματική διασύνδεση των υγειονομικών φορέων, ώστε να γίνεται επιτυχής αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων και αναγκών Δημόσιας Υγείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευστράτιος Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης ΥΠΕ και Π. Παπαδόπουλος, Υποδιοικητής 3ης ΥΠΕ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πλήρη επίγνωση του θεσμικού του ρόλου και της θεμελιώδους σημασίας της έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών Υγείας για την πρόληψη και έλεγχο κάθε επιδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει συστηματικά να απευθύνεται στους επαγγελματίες Υγείας και να τους καθιστά κοινωνούς του πλούσιου επιστημονικού του έργου με τους πλέον πρόσφορους τρόπους και επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς», δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ.

Check Also

Ανισότητες στον καρκίνο: Ένα σοβαρό διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με δημοσίευση του Lancet Public Health πριν λίγες ημέρες, οι τελευταίες εκτιμήσεις του IARC …