Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Η Καρδιά του Παιδιού»: 185 οικογένειες παιδιών με Συγγενείς Καρδοπάθειες έχουν επωφεληθεί οικονομικά το 2018

«Η Καρδιά του Παιδιού»: 185 οικογένειες παιδιών με Συγγενείς Καρδοπάθειες έχουν επωφεληθεί οικονομικά το 2018

Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και υποστήριξης σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και στις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 800-1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες:

  • Το 60% αυτών χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
  • 700-900 περιπτώσεις πρέπει να χειρουργούνται ετησίως.
  • Ο χρόνος παραμονής τους στα Παιδοκαρδιοχειρουργικά Κέντρα (ΠΚΚ) αγγίζει τις 7 ημέρες έως αρκετούς μήνες, ενώ τα παιδιά από την επαρχία αναγκάζονται να αναζητήσουν στέγη στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Τελικά, μόνο 500 περιπτώσεις χειρουργούνται στα ΠΚΚ.

Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση θα επιτρέψουν στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, να απολαύσουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης και να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύστημα.

Μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων του Συλλόγου, το 2018, 185 οικογένειες έχουν επωφεληθεί από τη συνεισφορά στα νοσήλια και την κάλυψη των εξόδων τους, ενώ 80 έχουν υποστηριχθεί σε θέματα διαμονής και φιλοξενίας.

Η «Καρδιά του Παιδιού» έχει, επιπλέον, παράσχει σε 17 οικογένειες υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης, έχει ενημερώσει άλλες 633 για τα δικαιώματα των ασθενών, ενώ άλλες 26 έχουν βοηθηθεί με ενημέρωση/διαμεσολάβηση για τα ΚΕΠΑ.

Συνολικά, 13.500 οικογένειες έχουν ενημερωθεί με διανομή έντυπου και ενημερωτικού υλικού.

Check Also

Συγγενείς Καρδιοπάθειες: Καθοριστικός ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας από την παιδική ηλικία

Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από συγγενείς …