Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η «Θεία Λένα» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επισκέπτεται παιδιατρικές κλινικές της Αττικής

Η «Θεία Λένα» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επισκέπτεται παιδιατρικές κλινικές της Αττικής

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά», στην οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου. Σκοπός είναι η δράση αυτή να παρουσιαστεί στα παιδιά που νοσηλεύονται στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης, ζωντανεύουν τα νοσταλγικά παραμύθια, τα οποία τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του ’50, μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της «Θείας Λένας».

Μετά την αφήγηση, ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο, με σκοπό να δημιουργηθεί μια έκθεση ζωγραφικής, φτιαγμένη από τους μικρούς θεατές!

Η λέξη παραμύθι κατάγεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “παραμυθούμαι – παραμυθέομαι”, που σημαίνει ‘παρηγορώ’, ‘ανακουφίζω’, ‘παρακινώ’. Στόχος μας είναι, με τη δράση αυτή, να παρηγορήσουμε τα αισθήματα που δημιουργεί η ασθένεια, να ανακουφίσουμε τη διαμονή των παιδιών στο νοσοκομείο και να παρακινήσουμε τη θεραπεία τους.

Η θεατρική δράση είναι βασισμένη σε επιλογές παραμυθιών της Αντιγόνης Μεταξά και υλοποιείται από το Θέατρο ΡΕΤΡΟ.

Οι παρουσιάσεις της θεατρικής δράσης ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2019.

Η «Θεία Λένα» έχει επισκεφθεί, μέχρι στιγμής, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ‘Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού’, το Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’, το Παίδων Πεντέλης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, το Γενικό Νοσοκομείο ‘Σισμανόγλειο’, το Γενικό Νοσοκομείο ‘Ασκληπιείο Βούλας’, τη Φλόγα – Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Ιδέα: Νίκος Διαμαντής
Σχεδιασμός δράσης και Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου
Δραστηριότητες: Θηρεσία Θεοδώρου
Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης
Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Ακούγονται οι φωνές των: Νίνα Αδαμοπούλου, Αιμίλιου Αλεξανδρή, Αμαλία Μητροπούλου, Αχιλλέα Παπαγεωργίου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Χατζηνίκου, Φοίβη Ψευδού

Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60′
Αφήγηση: 30′
Δραστηριότητες: 30′

Check Also

Εγκαίνια για 12 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε τις 12 νέες κλίνες που παραδόθηκαν στη Μονάδα Εντατικής …