Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο πλευρό του Ithaca και των αστέγων

Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο πλευρό του Ithaca και των αστέγων

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε νέα χορηγία, ύψους 10.000 δολαρίων, στo Ithaca Laundry. Αυτή η χορηγία δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Πρωτοβουλία να υποστηρίξει έμμεσα τις συνθήκες ζωής των αστέγων της Αθήνας, καθώς το Ithaca έχει ωφελήσει μέχρι σήμερα πάνω από 1000 ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο.

Το Ithaca δημιουργήθηκε από τέσσερις νέους Αθηναίους που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μονάδα κινητού πλυντηρίου για να εξασφαλίσουν στους αστέγους της Αθήνας καθαρά ρούχα. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 πλύσεις μέχρι σήμερα, το Ithaca Laundry έχει καταφέρει να προσφέρει στους αστέγους 18 τόνους καθαρών ρούχων, έχοντας ως όραμά του να αυξήσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους αυτούς.

Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα επιτρέψει στο Ithaca να καλωσορίσει ένα ακόμη μέλος στην ομάδα της, του οποίου τα καθήκοντα θα περιλαμβάνουν την εξεύρεση πόρων. Μέσω της συνεργασίας αυτής, το Ithaca θα έχει την ευκαιρία να παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα σημεία, να εξυπηρετήσει περισσότερους ανθρώπους και να αναπτύξει το έργο του, ενώ με τη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στοχεύει στην εξεύρεση νέων στρατηγικών συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων.

«Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ithaca αποτελεί συνέχεια της αφοσιωμένης προσπάθειας του οργανισμού μας στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία επιδιώκει να αναδείξει οργανισμούς όπως το Ithaca, που καθημερινά βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων συνανθρώπων μας, προσφέροντας απτά αποτελέσματα. Ιδέες όπως το Ithaca προσφέρουν απόλυτα αναγκαίες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λαμβάνουμε την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μία ουσιαστική βοήθεια στο έργο μας, η οποία θα μας επιτρέψει να προσθέσουμε ένα νέο μέλος στην ομάδα μας και να αυξήσουμε τον κοινωνικό αντίκτυπο της οργάνωσης μας. Επίσης, η συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία αποτελεί αναγνώριση του έργου του Ithaca και ηθική ικανοποίηση για όλη την ομάδα μας», ανέφερε με τη σειρά του ο Θάνος Σπηλιόπουλος, Ιδρυτής και Διαχειριστής του Ithaca.

Check Also

«Φλόγα»: Διάθεση 1.000.000€ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αποφάσισε να διαθέσει 1 …