Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Η απάντηση του ΑΧΕΠΑ για τον ανελκυστήρα

Η απάντηση του ΑΧΕΠΑ για τον ανελκυστήρα

Εκμετάλλευση για πολιτικούς σκοπούς βλέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αναφορικά με το περιστατικό της βλάβης ανελκυστήρα στο εν λόγω ίδρυμα και την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αμέσως μετά το γεγονός, Πέμπτη 02.11.2017, εκλήθη η εταιρεία με την οποία το Νοσοκομείο έχει Σύμβαση Συντήρησης των Ανελκυστήρων του. Η εταιρεία προσήλθε άμεσα, έλεγξε όπως οφείλει τον Ανελκυστήρα επί τρεις συνεχείς ημέρες και παρέδωσε όπως επίσης οφείλει από τη Σύμβασή της, στις 6 Νοεμβρίου 2017, Τεχνικό Πόρισμα. Σύμφωνα με αυτό, η βλάβη οφείλεται σε υπέρβαση του βάρους του φορτίου όπερ και προκάλεσε την κάθοδο του Ανελκυστήρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και την επικάθισή του χαμηλότερα από το επίπεδο της θύρας εξόδου.

Το Τεχνικό Πόρισμα εξετάστηκε από την εταιρεία Πιστοποίησης Ανελκυστήρων με την οποία έχει σύμβαση το Νοσοκομείο, και από την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας. Οι υπεύθυνοι και των δύο δεν αμφισβήτησαν τα στοιχεία του Πορίσματος.

Β/ Αναφορικά με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ επισημαίνουμε ότι:

  • Ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας ΔΕΝ λειτουργεί με «ιμάντα», συνεπώς δεν δύναται να «κόπηκε ο ιμάντας». Όπως όλοι οι ανελκυστήρες του Νοσοκομείου, συντηρείται δύο φορές τον μήνα κι ενημερώνεται για αυτό το Βιβλίο Συντήρησης. Από το τελευταίο προκύπτει ότι: «Δεν υπάρχει ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανελκυστήρες του Νοσοκομείου στην παρούσα φάση». Συνεπώς, η ανάγκη αντικατάστασης των ανελκυστήρων θα πρέπει να προκύψει από τις παρατηρήσεις των συντηρητών.
  • Οι ανελκυστήρες του Νοσοκομείου δεν είναι «φονικοί θάλαμοι». Η συντήρηση αυτών δεν γίνεται πρόχειρα, όπως καταγγέλλεται. Η Σύμβαση με την Πιστοποιημένη Συντηρήτρια Εταιρεία περιλαμβάνει αυστηρούς όρους καθώς και απόδοση ευθυνών στην Εταιρεία σε περίπτωση πιστοποιημένης «κακής συντήρησης».
  • Στις θύρες όλων των ανελκυστήρων κι εντός των θαλάμων αυτών, υπάρχουν πινακίδες εύκολα αναγνώσιμες σε σχέση με το επιτρεπτό βάρος του φορτίου.
  • Το Συμβάν προκάλεσε ελαφρύ τραυματισμό του ενός από τους τέσσερις επιβαίνοντες ο οποίος καταγράφηκε και δηλώθηκε αρμοδίως. Δεν προέκυψε ανάγκη νοσηλείας για κανέναν από τους τέσσερις.
  • Η καταγγελία ότι με τους ίδιους ανελκυστήρες μεταφέρονται ασθενείς, το φαγητό των ασθενών, ο ακάθαρτος ιματισμός και σκουπίδια – απόβλητα των Κλινικών είναι απολύτως ψευδής. Τηρούνται πρωτόκολλα και έχουν οριστεί ανελκυστήρες για την αποκλειστική χρήση των παραπάνω.

Παρατηρούμε ότι για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες προσπάθειας εκμετάλλευσης ενός συμβάντος για μικροπολιτικούς σκοπούς και για απευθείας «χτύπημα» προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι μια τακτική στην οποία πάντα θα απαντούμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τη δέουσα αξιοπρέπεια», αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Check Also

Απογευματινά χειρουργεία: Πρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη με ενστάσεις από τον ΙΣΘ

Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, με τα πρώτα να γίνονται στις 16:00 …